Friday, December 13, 2019

Föräldraskapets stora utmaning

I samarbete med Colgate

 

En av föräldraskapets stora utmaningar är att sköta tandhygienen på en liten person som gör allt för att slippa. Som kniper ihop käkarna, springer och gömmer sig eller biter tag i tandborsten på pin kiv.

När Iris var i tvåårsåldern fick jag minst fem gråa skäggstrån till följd av den här evinnerliga kampen. Jag var tvungen att ständigt utveckla nya knep. Till slut blev tandborstningen nästan så ångestbefriad som man vill att den ska vara. Vägen dit var allt annat än spikrak.

Här är mina bästa tandborstningsknep:

1. Sjung! Exempelvis den oerhört starka Tandborstvisan av James & Karin. Att ha en speciell tandbortsång gör tandborstningen ritualiserad, positivt betingad och lustfylld.

2. Förklara varför det är viktigt med god tandhälsa och vad som händer om man inte sköter tandborstningen.

3. Lek! När Iris var som mest omöjlig utvecklade jag olika karaktärer som fick borsta tänderna på henne. Delvis för att hon var så trött på mig. Jag var tandläkaren Jean-Claude som bröt kraftigt på franska och trashtalkade pappa Mannes tandborstningsteknik, Jultomten som berättade på tornedalsfinska om hur mycket han tycker om barn som sköter munhälsan, samt den halländske tandborstningsexperten Rolle som arbetade på heltid med att borsta barns tänder.

Var ett stöd. Lär ut tekniken. Se till att det blir rätt gjort. Man måste inte alltid borsta barnens tänder, men man behöver övervaka att det blir rätt gjort tills barnen fyller tolv år.

5. Don efter person. Köp tandkräm och tandborste som är anpassat efter barnet ålder. Se till att borsthuvudet är i rätt storlek för barnens munhåla och tänder. Köp något som barnet tycker är snyggt, lyxigt och välsmakande. Colgate har en ny magisk tandkräm som byter färg från genomskinlig till blå efter två minuter, när tänderna är färdigborstade. Ett utmärkt stöd!

 

 

 

Tandkrämen finns att köpa HÄR

 

var ClickMeter_pixel_url = ‘//pixel.watch/wmcg’;



from Manne Forssberg https://manneforssberg.se/foraldraskapets-stora-utmaning/
via sexdejting

No comments:

Post a Comment